Back to Portfolio

Project huiskamer Groenewoud, Nijmegen

 

Voor dit jaren ’60 huis in de wijk Groenewoud in Nijmegen heb ik een voorstel gemaakt voor de inrichting van de huiskamer. De bewoners waren pas net verhuisd en kwamen er achter dat de meubels uit hun oude appartement niet pasten in het veel ruimere interieur van hun nieuwe huis. Ze wilden graag advies over het kleurgebruik en nieuw aan te schaffen meubels.

Voor deze ruime en lichte woonkamer heb ik een vrij donker en stevig kleurenpalet gekozen, zodat het veel sfeervoller wordt. Om de lange kale wand te breken en een gezellige zithoek te maken, heb ik gekozen voor een grote wanddecoratie van IXXI. Hierin wordt het melkmeisje van Vermeer op een moderne en abstracte manier afgebeeld.

De huiskamer is rechthoekig van vorm. Over het algemeen worden vierkante kamers als gezelliger en harmonieuzer ervaren. Ook zorgen de kleine losse meubels ervoor dat de kamer op dit moment een beetje rommelig en ongezellig aanvoelt. Om de huiskamer gezelliger te maken en meer samenhang te geven, heb ik ervoor gekozen om de grote – nieuw aan te schaffen – hoekbank dwars in de kamer te zetten. Zo ontstaat een open en aantrekkelijke zithoek en lijkt de kamer veel breder. Ook heb ik gekozen voor een mooi natuurlijk en grof geknoopt tapijt, waardoor het zitgedeelte nog meer een geheel wordt. De televisie heb ik verplaatst naar de achterkant van de tussenwand, zodat hij mooi uit het zicht geplaatst is en je toch lekker tv kunt kijken vanaf de bank.

De gordijnen geven een mooie horizontale lijn aan de kamer, waardoor deze breder lijkt. Zo is er privacy maar toch nog veel lichtinval.