Back to Portfolio

Project appartement Krayenhoffkazerne

De bewoners waren pas net ingetrokken in dit appartement in de oude Krayenhoffkazerne in Nijmegen. Door de lange en smalle vorm van het appartement, komt er relatief weinig licht binnen en is het lastig om de ruimte optimaal in te delen. Ook is er geen hal aanwezig bij de entree, waardoor je gelijk de keuken binnenloopt bij aankomst.

De bewoners wilden graag de enree wat meer afschermen. Ik heb hiervoor een hoge moderne room divider voorgesteld met transparante achterzijde, zodat het licht er mooi doorheen valt. Boven het keukenblok komen twee hanglampen, die voor goede verlichting zorgen in de relatief donkere keuken. Ook wordt zo de lengte van het appartement benadrukt.

Het zitgedeelte wordt warm en sfeervol door de grote hoekbank en het grof geknoopte kleed. Ook komt er een bio-ethanol haard en grote moderne boekenkast.

Omdat bij de aanschaf van de bank niet de juiste kleur blauw besteld kon worden, is er uiteindelijk gekozen voor een natuurlijke kleur stof voor de bank en een diep blauwe kleur voor het kleed.

Voor deze opdracht ben ik mee geweest om de meubels en verlichting aan te schaffen.